Odense Metalfest – en ny årlig metalfestival

I slutfirserne og halvfemserne havde Odense et meget aktivt metalmiljø med både bands, magasiner og pladeselskaber. Odense Metalfest skal igen gøre Odense til samlingspunktet for metalmusik i midten af Danmark.

Det var bands som Prophets of Doom, Sliced Pimples og Rigid Domain, der skabte et metalmiljø og repræsenterede Odense rundt omkring på metalscenerne i Danmark i slutfirserne og starthalvfemserne. Da først Progress Magazine, der beskæftigede sig med metalmusik og tatoveringer, så dagens lys var der ikke langt til at pladeselskabet Die Hard Music blev stiftet. Selskabet udgav både danske- og udenlandske metalbands og etablerede en pladebutik i Vindegade i Odense som blev omdrejningspunkt for scenen og metalfans på Fyn.

Det betød at større, udenlandske bands som Dark Angel, Nuclear Assault, Mayhem, Cradle of Filth, Deicide, Macabre, Entombed og mange flere slog vejen forbi Odense, når de var på turne og det ulmede i hele miljøet i den årrække. Siden har der været langt imellem besøgende af de større death- og thrash metalbands i Odense. De vælger ofte Aarhus eller København i stedet.

Det skal der laves om på med Odense Metalfest – en tilbagevende to-dages festival – som skal være katalysator og give muligheder for at lokale bands også kan få spilletid.

“Nu skal det være! De andre større byer i Danmark har arrangeret succesfulde metalfestivaller i årevis. Jeg har altid tænkt på, hvorfor Odense som den tredjestørste by i Danmark ikke har en festival for de ekstreme metalgenrer som thrash, death metal og hardcore. Aalborg, København og Aarhus har længe haft metalfestivaller, der præsenterer store, udenlandske hovednavne. Det skal Odense også have igen”, siger Jakob Schultz, der er talsmand og arrangør af festivallen sammen med  Michael H. Andersen, der i snart 30 år har udgivet snesevis af rock og metal udgivelser, stået bag flere festivaler og siden 2003 har drevet et af de største uafhængige, danske musikselskaber, Target Group.

De 2 arrangører har haft metalgenren i blodet siden teenageårene og har alle været en del af scenen som både journalister, musikere og distributører.
Jakob Schultz er oprindeligt fra Esbjerg-området, hvor han som guitarist i et af Danmarks mest anerkendte metalbands, Invocator, og death metal bandet Maceration, i slutfirserne og starthalvfemserne var med til at bygge en stor death- og thrash metalscene op, hvor han fik de største, udenlandske death- og thrash bands til Esbjerg. Derudover var han medstifter og redaktør på Danmarks største metalmagasin Metalized og havde om nogen en finger på pulsen om, hvad der skete i metalmiljøjet. Som guitarist i Invocator stod han ofte på scenen på enten Badstuen eller Rytmeposten i Odense.

Der sker meget i undergrunden i Odense i dag, som er centreret om øvelokalerne i Kansas City, og der er også en del undergrundskoncerter arrangeret af lokale foreninger og ildsjæle på både Posten, Momentum og Kansas City.

Odense Metalfest skal også være inspiration til unge musikere og vise, at der er plads til nye, der gerne vil spille musik, og at der er et miljø, hvor de passer ind. Posten har også har en ambition om at fremme det alsidige musikliv i Odense, ligesom det også er tilfældet med for Metal Mekka, Ilter og Kansas City som Odense Metalfest også samarbejder med. Derudover er der samarbejde med den årlige Odenseanske HCA INK – HC Andersen Tattoo Festival omkring tattoodelen, hvor lokale tatovører er klar til Odense Metalfest til at lave tatoveringer på publikum begge dage. Der vil være en masse flash designs som passer perfekt til metalgenren, som man kan vælge imellem og få lavet på stedet.

Copyright © Odense Metal Festival 2021-2022